Slepice na víně se žampiony
Suroviny
1 slepice
2 dcl červeného vína
1 lžíce rajčatového protlaku
250 g žampionů
mletý pepř, sůl
vývar
1 cibule
1 lžíce másla
3 lžíce oleje
2 stroužky česneku
Postup
Slepici omyjeme, naporcujeme, osolíme, opepříme a na oleji opečeme dozlatova. Maso vyjmeme, na tuk dáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme, přidáme porce slepice, podlijeme vývarem a dusíme. Během dušení přilijeme víno a přidáme rajčatový protlak. Když je maso měkké, přidáme na másle podušené žampiony a ještě chvíli dusíme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 406x
Komentáře receptu Slepice na víně se žampiony
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!