Ostružinová polévka
Suroviny
600 g ostružin
200 g cukr
100 g povidel
2,5 dl smetany
30 g hladké mouky
kousek celé skořice
pár hřebíčků
čerstvé ostružiny a smetana na ozdobení
Postup
Ostružiny přebereme, nasypeme do cedníku, omyjeme je a necháme okapat. Pak je nasypeme do kastrolu, přidáme hřebíček, skořici a ostružinová povidla a za stálého míchání ostružiny rozvaříme. Opatrně přilijeme za stálého míchání hladkou mouku rozmíchanou ve smetaně a vše krátce povaříme.
Ovocnou polévku ochutíme dle chuti (nemusíme dávat veškerý cukr), odstraníme z ní koření a podáváme jí teplou, ozdobenou ostružinami a smetanou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 471x
Komentáře receptu Ostružinová polévka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!