Třená borůvková bublanina
Suroviny
500 g borůvek
350 g polohrubé mouky
250 g hery
200 g cukru
4 vejce
150 g škrobové moučky
1 prášek do pečiva
4 lžíce mléka
2 lžičky strouhané citrónové kůry
tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání
moučkový cukr na posypání
Postup
Změklou heru utřeme v míse do pěny a po lžících vmícháme cukr, dokud nevznikne hustý krém. Postupně do něj přidáme vejce a citronovou kůru. Do jiné mísy prosijeme mouku s kypřícím práškem a škrobovou moučkou a tuhle směs střídavě s mlékem po částech zašleháme do krému. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané koláčové formy s vyššími okraji. Povrch posypeme očištěnými borůvkami. Bublaninu dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut.
Hotovou upečenou bublaninu necháme vychladnout a před podáváním jí posypeme moučkovým cukrem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 5 883x
Komentáře receptu Třená borůvková bublanina
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!