Budějovická pečeně
Suroviny
25 g slaniny
500 g hovězího zadního masa
česnek
sůl, mletý pepř
sádlo
150 g cibule
100 g smetany
50 g hladké mouky
mletá paprika
50 g rajčatového protlaku
Postup
Maso prošpikujeme slaninou a osolíme. Na sádle osmahneme cibuli a maso potom z každé strany osmažíme, zaprášíme paprikou a zalijeme do poloviny vývarem nebo vodou. Přidáme protlak a česnek a dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou, rozšleháme a vaříme asi hodinu. Zjemníme smetanou, krátce povaříme a procedíme na porce masa.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 8 296x
Komentáře receptu Budějovická pečeně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!