Jahodové košíčky

Suroviny

200 g lineckého těsta
100 g mražených jahod
100 g čerstvých jahod
2 dl smetany ke šlehání
50 g hotové jahodové omáčky (toppingu)
4 lžíce krystalového cukru
1/2 sáčku ztužovače šlehačky
hladká mouka
tuk na vymazání

recept nemá fotografii

Postup

Linecké těsto rozválíme na pomoučeném válu, vykrojíme z něj kolečka a vyložíme jimi formičky na malé košíčky. Rozložíme je na plech, těsto na dne propícháme vidličkou a upečeme dozlatova při 190 °C. Horké košíčky vyklopíme zformiček a dáme vychladnout.

Mražené jahody necháme mírně rozmrznout, slijeme z nich šťávu, kterou necháme stranou a jahody rozmixujeme s cukrem a toppingem. Smetanu vyšleháme dotuha, smícháme jí s 2/3 jahodové šťávy a rozmixovanými jahodami, naplníme do cukrářského sáčku a nastříkáme do středu vychladlých košíčků.

Mezi okrajem košíčků a šlehačkou ponecháme volný prostor, který vyplníme zbylou jahodovou šťávou.

Nakonec košíčky ozdobíme čerstvými jahodami a a zakryté folií dáme na 2 hodiny do lednice.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 085x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jahodové košíčky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist