Jehněčí kotlety s rajčaty a olivami
Suroviny
600 g jehněčích kotletek
3 rajčata
150 g vypeckovaných zelených oliv
1 svazek jarní cibulky s natí
1 limetka
3 stroužky česneku
hladká mouka
olivový olej
hrst čerstvé pažitky
mletý pepř
sůl
MARINÁDA:
5 lžic olivového oleje
5 stroužků česneku
3 lžíce sušené bazalky
šťáva z jednoho citronu
mletý pepř
sůl
Postup
Kotlety potřeme toskánskou marinádou a necháme aspoň 2 hodiny odležet. Olivový olej smícháme s utřeným česnekem, solí, pepřem a pažitkou. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Olivy také nakrájíme na kolečka. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno.
Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme rychle cibulku, rajčata a olivy. Odstavíme a ochutíme solí, pepřem a šťávou z limetky. Mezitím zprudka opečeme marinované kotlety na grilu. Podáváme na horké rajčatové směsi s čerstvým pečivem.
TOSKÁNSKÁ MARINÁDA:
Česnek nasekáme nadrobno a promícháme s ostatními surovinami. Dle chuti dosolíme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 937x
Komentáře receptu Jehněčí kotlety s rajčaty a olivami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!