Tuňák s chřestem

Suroviny

600 g filetu z tuňáka
350 g jahod
12 stonků zeleného chřestu
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce slunečnicového olje
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce drceného pepře
1 lžíce medu

recept nemá fotografii

Postup

Tuňáka nakrájíme podélně na špalíčky, které z jedné strany přimáčkneme na talířek posypaný drceným pepřem a uložíme do chladu.

Polovinu jahod rozmixujeme, propasírujeme a za stálého míchání svaříme se sójovou omáčkou a medem do zhoustnutí. Vmícháme lžící olivového oleje a uložíme v teple.

Odleželého tuňáka zprudka opečeme ze všech stran na olivovém oleji a uložíme v teple. Druhou polovinu jahod nakrájíme na plátky a krátce orestujeme na slunečnicovém oleji. Z chřestu odřízneme stonky, spodní třetinu oškrábeme, stonky nakrájíme podélně na plátky a krátce je i s hlavičkami spaříme ve vroucí osolené vodě. Orestované jahody a tuňáka nakrájeného na plátky rozdělíme na talíře, přidáme chřest a jahodovou omáčku.

Příloha: Rýže

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 335x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,00 (počet: 1) 8,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Tuňák s chřestem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist