Tuňák s chřestem
Suroviny
600 g filetu z tuňáka
350 g jahod
12 stonků zeleného chřestu
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce slunečnicového olje
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce drceného pepře
1 lžíce medu
Postup
Tuňáka nakrájíme podélně na špalíčky, které z jedné strany přimáčkneme na talířek posypaný drceným pepřem a uložíme do chladu.
Polovinu jahod rozmixujeme, propasírujeme a za stálého míchání svaříme se sójovou omáčkou a medem do zhoustnutí. Vmícháme lžící olivového oleje a uložíme v teple.
Odleželého tuňáka zprudka opečeme ze všech stran na olivovém oleji a uložíme v teple. Druhou polovinu jahod nakrájíme na plátky a krátce orestujeme na slunečnicovém oleji. Z chřestu odřízneme stonky, spodní třetinu oškrábeme, stonky nakrájíme podélně na plátky a krátce je i s hlavičkami spaříme ve vroucí osolené vodě. Orestované jahody a tuňáka nakrájeného na plátky rozdělíme na talíře, přidáme chřest a jahodovou omáčku.
Příloha: Rýže
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 402x
Komentáře receptu Tuňák s chřestem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!