Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Suroviny
4 kousky rybího filé
400 g pórku
200 ml smetany ke šlehání
1 bobkový list
2 lžíce bílého vinného octa
2 lžíce másla
1 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce pikantní hořčice
1 lžička citrónové šťávy
sůl
pepř
kerblík
hrubě mletý pepř na posypání
plátky citrónu na ozdobení
Postup
Pórek očistíme a nakrájíme na kousky. Povaříme ho ve 300 ml osolené vody cca 8 minut. Necháme okapat a vývar zachytíme.
Mezitím omyjeme filé. Do kastrolu vlijeme menší množství osolené vody, přidáme bobkový list a ocet a přivedeme k varu. Pak vložíme kousky ryby a při nízké teplote je v nálevu zhruba 8 minut dusíme.
Na rozehřátém tuku osmahneme mouku. Za stálého míchání přilijeme smetanu a pórkový vývar. Přivedeme k varu a při nízké teplotě přibližně 5 minut vaříme. Potom vmícháme hořčici. Omáčku dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a prohřejeme v ní pórek.
Na talíři filé posypeme lístky kerblíku a hrubě mletým pepřem. Přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky citrónu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 5 181x
Komentáře receptu Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!