Dušený květák na česneku
Suroviny
500 g květáku
5 stroužků česneku
1 cibule
2 lžíce másla
hrníček bujonu (masox)
sekaná pažitka
sůl
pepř
Postup
Očištěný květák vložíme do vařící osolené vody a uvaříme ho do poloměkka. Vodu slijeme, květák necháme okapat a rozebereme ho na růžičky.
Na rozpáleném másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli s česnekem a zalijeme malým množstvím bujonu. Do připraveného základu vložíme květák, na mírném ohni ho podusíme doměkka. Dochutíme mletým pepřem, pažitkou a solí.
Podáváme jako přílohu k drůbeži, rybám nebo jako samostatný pokrm.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 917x
Komentáře receptu Dušený květák na česneku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!