Játra s jablečnou omáčkou
Suroviny
800 g vepřových jater
40 g másla
olej
drcený pepř
sůl
OMÁČKA:
2 jablka
2 dl sladkého bílého vína
1 cibule
1 lžíce medu
1 lžíce dijónské hořčice
0,4 dl oleje
špetka soli
Postup
Játra odblaníme, nakrájíme na plátky a lehce je naklepeme, potřeme olejem a opepříme. Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na kostky a s drobně nakrájenou cibulí je na oleji opečeme. Přidáme med a za stálého míchání dusíme. Polovinu jablek vyndáme, do pánve přidáme hořčici, orestujeme, přilijeme víno osolíme a zvolna dusíme.
Mezitím játra opečeme z obou stran na rozpálené pánvi, přeložíme je do pekáčku, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme do trouby vyhřáté na 150°C.
Podušenou omáčku propasírujeme přes hustý cedník do kastrolu, přidáme výpek z jater a odebranou polovinu jablek a necháme přejít varem.
Játra před podáváním osolíme a podáváme přelité omáčkou. Jako přílohu podáváme rýži.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 924x
Komentáře receptu Játra s jablečnou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!