Brněnský drak
Suroviny
6 ks vepřové panenky
150 g oleje
1 lžíce kečupu
2 lžíce strouhaného křenu
Česnek
100 g sterilované papriky
lžíce hořčice
150 g sterilovaných okurek
sůl
Postup
Panenku naklepeme hranou dlaně, okraje nařízneme několika řezy asi 1,5 cm hlubokými. Maso osolíme, potřeme česnekem a necháme 3 hodiny odležet. Pak na oleji z obou stran opečeme.
Na talíř dáváme porci hranolek, přes které dáme opečené maso, které zdobíme jemně nastříkanou hořčicí, kečupem, strouhaným křenem. Červenou paprikou vytvoříme jakoby hlavu a „krunýř“ draka. Ocas pak zhotovíme z vějířku okurky. Okraje talíře ozdobíme zeleninovou oblohou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 8 609x
Komentáře receptu Brněnský drak
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!