Květák na smetaně
Suroviny
1 květák
1 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1 – 2 dl sladké smetany
ocet nebo citrónová šťáva
mletý pepř
sůl
Postup
Očištěný květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka, scedíme a vývar odložíme stranou. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji chladným vývarem z květáku, rozšleháme a krátce povaříme. Omáčku zjemníme smetanou, přidáme květák rozebraný na růžičky a společně povaříme. Omáčku dle chuti osolíme, okyselíme a okořeníme. Podáváme s dušenou rýží, vařenými těstovinami nebo houskovým knedlíkem.
Do omáčky můžeme přidat na kolečka nakrájená vařená vejce.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 923x
Komentáře receptu Květák na smetaně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!