Květák na smetaně

Suroviny

1 květák
1 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1 – 2 dl sladké smetany
ocet nebo citrónová šťáva
mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Očištěný květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka, scedíme a vývar odložíme stranou. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji chladným vývarem z květáku, rozšleháme a krátce povaříme. Omáčku zjemníme smetanou, přidáme květák rozebraný na růžičky a společně povaříme. Omáčku dle chuti osolíme, okyselíme a okořeníme. Podáváme s dušenou rýží, vařenými těstovinami nebo houskovým knedlíkem.

Do omáčky můžeme přidat na kolečka nakrájená vařená vejce.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 923x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,40 (počet: 5) 8,40 5 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Květák na smetaně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist