Špenátový koláč

Suroviny

160 ml mléka
400 g hladké mouky
30 g čerstvého droždí
60 g másla
1 lžička cukru
1 vejce
1 žloutek
400 g listového špenátu
400 g rajčat
200 g uzeného špeku
3 cibule
2 lžíce bylinkového másla
2 stroužky česneku
200 g strouhaného sýra
mletá paprika
sůl, mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Ohřejeme mléko. Mouku přesijeme do mísy, uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí. Přidáme ohřáté mléko, vypracujeme těsto a necháme ho asi 20 minut kynout. Nejlépe na teplém místě. Máslo, cukr, špetku soli, vejce a žloutek vpracujeme do těsta. Vytvoříme kouli, kterou přikryjeme a necháme kynout, dokud se objem nezdvojnásobí. Předehřejeme troubu na 180 °C. Špenát omyjeme a osušíme. Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké části. Špek nakrájíme na úzké proužky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rozehřejeme bylinkové máslo na pánvi a všechny přísady krátce podusíme. Opepříme, osolíme a ochutíme mletou paprikou.

Těsto vyválíme na plech, na který jsme dali pečící papír a poklademe zeleninou. Prolisovaný česnek rozdělíme na koláč. Nakonec vše posypeme sýrem a pečeme asi 25 minut na spodním roštu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 644x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,50 (počet: 2) 9,50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Špenátový koláč


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist