Špenátový koláč
Suroviny
160 ml mléka
400 g hladké mouky
30 g čerstvého droždí
60 g másla
1 lžička cukru
1 vejce
1 žloutek
400 g listového špenátu
400 g rajčat
200 g uzeného špeku
3 cibule
2 lžíce bylinkového másla
2 stroužky česneku
200 g strouhaného sýra
mletá paprika
sůl, mletý pepř
Postup
Ohřejeme mléko. Mouku přesijeme do mísy, uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí. Přidáme ohřáté mléko, vypracujeme těsto a necháme ho asi 20 minut kynout. Nejlépe na teplém místě. Máslo, cukr, špetku soli, vejce a žloutek vpracujeme do těsta. Vytvoříme kouli, kterou přikryjeme a necháme kynout, dokud se objem nezdvojnásobí. Předehřejeme troubu na 180 °C. Špenát omyjeme a osušíme. Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké části. Špek nakrájíme na úzké proužky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rozehřejeme bylinkové máslo na pánvi a všechny přísady krátce podusíme. Opepříme, osolíme a ochutíme mletou paprikou.
Těsto vyválíme na plech, na který jsme dali pečící papír a poklademe zeleninou. Prolisovaný česnek rozdělíme na koláč. Nakonec vše posypeme sýrem a pečeme asi 25 minut na spodním roštu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 644x
Komentáře receptu Špenátový koláč
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!