Vepřová roláda na špízu
Suroviny
750 g vepřového plecka
1 lahev piva (0,33 l)
1/8 citrónové šťávy
1/8 oleje
1 velká cibule
Celý pepř
Nové koření
Hřebíčky
Hořčičná semínka
1 bobkový list
Sůl, mletý pepř
Postup
Z piva, citrónové šťávy a oleje uděláme marinádu, přidáme do ní koření a bobkový list. Nasekáme cibuli a přidáme jí do marinády. Maso naložíme do nálevu a necháme ho 24 hodin marinovat. Během marinování maso občas obrátíme.
Před grilováním maso vyndáme, osušíme kuchyňskou papírovou utěrkou, osolíme, opepříme, ovážeme nití a podélně nasuneme na otočný špíz. Grilujeme na vyhřátém grilu 60 – 75 minut. Deset minut před dokončením grilování ještě potřeme marinádou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 447x
Komentáře receptu Vepřová roláda na špízu
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!