Treska s pórkem a čočkou

Suroviny

600 g tresky nebo jiné rybí filé
150 g čočky
20 g másla
Kelímek zakysané smetany (200g)
1 bobkový list
1 pórek
1 česnek
Mletý kmín
Nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče a jednoho citrónu
lžíce citrónové šťávy
sůl
mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Propranou čočku dáme do kastrolu s bobkovým listem a česnekem, přilijeme vodu, aby byla čočka potopená a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut. Uvařenou čočku scedíme, vyndáme bobkový list a přidáme polovinu nastrouhané pomerančové kůry a všechnu citrónovou kůru. Okmínujeme, osolíme, opepříme a dáme do zapékací mísy.

Na másle orestujeme najemno nakrájený pórek, přidáme kelímek smetany a zbytek pomerančové kůry a vaříme 20 minut, dokud není pórek úplně měkký a smetana zhoustne. Dochutíme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme.

Filé naporcujeme, osolíme, opepříme a zamáčkneme ho do čočky. Každý kousek ryby překryjeme pórkem a pečeme v troubě asi 20 minut na 180 °C.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 981x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,00 (počet: 1) 8,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Treska s pórkem a čočkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist