Filé z tresky s rajčaty
Suroviny
450 g filé z tresky
6 rajčat
1 cibule
1 konzerva žampiónů
15 g koření na ryby
15 g sladké papriky
½ lžičky bílého mletého pepře
1 hrnek hladké mouky
½ hrnku olivového oleje
5 lístků bazalky
Postup
Osušenou, rozmraženou rybu obalíme ve směsi z mouky, papriky a pepře. Na pánvi rozehřejeme olej a rybu v něm po obou stranách asi 3 minuty opékáme. Pak jí z pánve vyndáme a do výpeku dáme cibuli nakrájenou na půlkolečka a osmažíme jí. Slijeme žampióny a přidáme je k cibuli. Nálev ze žampiónů si schováme.
Z pánve slijeme přebytečný olej, na směs dáme opečenou rybu a podlijeme jí nálevem ze žampiónů. Přidáme koření na ryby a dusíme 10 minut. Případně podléváme vodou. Ke konci dušení přidáme rajčata, která jsme nakrájeli na kolečka a necháme 5 minut dodusit.
Na talíři ozdobíme nasekanou bazalkou.
Jako přílohu podáváme vařené brambory.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 627x
Komentáře receptu Filé z tresky s rajčaty
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!