Koblížky se skořicí
Suroviny
300 g polohrubé mouky
2 vejce
1 lžička vanilkového cukru
celý prášek do pečiva
lžíce moučkového cukru
1/8 l mléka (občas o trochu více...)
špetka soli
2 skořicové cukry (na obalení koblížků)
Postup
Prášek do pečiva smícháme s moukou. Utřeme cukry s vejci, přidáme špetku soli a postupně, střídavě, přidáváme mléko a mouku; šleháme tak aby vzniklo polotuhé, vláčné těsto.
Do hluboké pánve nebo kastrolu nalijeme větší množství oleje. Můžeme použít i fritovací hrnec. Olej rozehřejeme a lžičkou, kterou namáčíme do studené vody, vykrojíme z těsta koblížky a dáváme je do rozpáleného oleje. Smažíme dorůžova.
Usmažené koblížky vyndáme, necháme okapat nebo položíme na talíř s papírovou utěrkou. Poté obalíme koblížky ve vanilkovém cukru.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Markéta,
Zobrazeno 4 934x
Komentáře receptu Koblížky se skořicí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!