Zelená hořčice
Suroviny
3 zelené papriky
1/2 hlávky bílého zelí
1 kg zelených rajčat
2 cibule
1 lžička hořčičných semínek
1 lžička celerových semínek
250 ml octa
150 g cukru krupice
sůl
Postup
Syrovou zeleninu rozkrájíme a umeleme na masovém strojku. Pak ji se solí podusíme asi 15 minut na mírném ohni, okořeníme a přidáme ocet a cukr. Hmotu napěchujeme do sklenic, zavíčkujeme a uskladníme v chladu a suchu.
Hořčici můžeme podávat k masům (grilovaným, pečeným i vařeným), přidávat do pomazánek. Můžeme ji mazat na chleba s máslem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 621x
Komentáře receptu Zelená hořčice
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!