Baklava

Suroviny

4 plátky listového těsta
450 g pistácií (lze zčásti nahradit mandlemi a ořechy)
100 g cukru krupice
1 lžička mleté skořice
na špičku nože mletého hřebíčku
225 g másla
350 g medu
případně: 100 ml pomerančové a 100 ml citrónové šťávy
alobal

recept nemá fotografii

Postup

Menší pekáček vyložíme alobalem a vložíme do něj 1 plát vyváleného těsta. Potřeme ho rozpuštěným máslem a dáme na něj druhý plát těsta, který také potřeme máslem. Pistácie a případně ořechy a mandle nasekáme, smícháme s kořením a ½ polovinu této směsi rozsypeme na těsto. Překryjeme dalším plátem, potřeme ho máslem a posypeme zbylou ořechovou směsí. Poslední plát potřeme máslem a touto potřenou stranou jej přimáčkneme na ořechovou směs. Vrstvy těsta nařežeme asi do 2/3 do pravidelných geometrických tvarů (čtverečky, obdélníčky nebo čtverečky) a na závěr potřeme zbylým máslem. Pečeme v troubě předehřáté na 150.C asi 45 minut do zlatohněda. Pak si rozehřejeme med (nesmí dojít až k varu), můžeme do něj přilít pomerančovou nebo citrónovou šťávu, případně obě. Medem přelijeme baklavu a dáme na hodinu vychladnout. Po vychladnutí dokrájíme a podáváme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 7 845x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,75 (počet: 8) 7,75 8 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Baklava


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist