Zabíjačkový guláš
Suroviny
1 kg vepř.plece (nebo hodně libový bůček)
1 jazyk (nemusí být, ale my ho máme rádi)
l srdce
250g jater
menší slezinku
l-2 ledvinky, vše pouze vepřové
2-3 cibule
sádlo podle potřeby
sůl
pepř
kmín
sladká paprika
třený česnek dle chuti
100-150g mozečku
2 lžíce hladké mouky
Postup
Nejprve si dáme vařit očištěné srdíčko do studené vody, po asi půl hodině přidáme očištěný jazyk a vše vaříme doměkka. (Dát srdce přímo do guláše nedoporučuji, potřebuje delší dobu vaření než samotné maso. Jazyk zase se po uvaření musí oloupat.) Nakrájíme si cibule a maso,cibuli orestujeme dozlatova spolu s asi 1/2 lžičkou kmínu, vhodíme maso, opět orestujeme, opepříme,přidáme lžíci sl.papriky a špetku pálivé, zamícháme a podlijeme a pomalu dusíme asi půl hodiny pod pokličkou, občas zamícháme, případně podlijeme. Na kostičky nakrájíme očištěná játra, ledvinky a slezinku, přidáme k masu a vše dusíme. Mezitím vyndáme uvařený jazyk, pod studenou vodou opláchneme a oloupeme. Přidáme k masu. Srdíčko by taky už mělo být měkké, tak ho též nakrájíme na úhledné proužky nebo kostky a přidáme k masu. Přidáme utřený česnek dle chuti a zalijeme vývarem ze srdce a jazyka a dusíme doměkka. Zatím spaříme na cedníku mozeček vařící vodou a odblaníme. Dáme ho do misky, vidličkou rozetřeme (nebo předem nasekáme nožem), posypeme hl.moukou, důkladně rozetřeme a přidáme k měkkému masu. Za stálého míchání povaříme, osolíme, případně dochutíme pepřem a česnekem. Je to sice trochu pracnější, ale kdo ochutnal, nelituje.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Jaroslava,
Zobrazeno 6 090x
Komentáře receptu Zabíjačkový guláš
anonym: | pondělí 3. prosince 2012 |
Proč ta paprika?? Ta přece v zabíjačkovém guláši nemá co dělat! Jinak s ingrediecemi souhlasím, ale postup bych volil jiný a hlavně v troubě. Váš Polreich.. |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!