Zabíjačkový guláš

Suroviny

1 kg vepř.plece (nebo hodně libový bůček)
1 jazyk (nemusí být, ale my ho máme rádi)
l srdce
250g jater
menší slezinku
l-2 ledvinky, vše pouze vepřové
2-3 cibule
sádlo podle potřeby
sůl
pepř
kmín
sladká paprika
třený česnek dle chuti
100-150g mozečku
2 lžíce hladké mouky

recept nemá fotografii

Postup

Nejprve si dáme vařit očištěné srdíčko do studené vody, po asi půl hodině přidáme očištěný jazyk a vše vaříme doměkka. (Dát srdce přímo do guláše nedoporučuji, potřebuje delší dobu vaření než samotné maso. Jazyk zase se po uvaření musí oloupat.) Nakrájíme si cibule a maso,cibuli orestujeme dozlatova spolu s asi 1/2 lžičkou kmínu, vhodíme maso, opět orestujeme, opepříme,přidáme lžíci sl.papriky a špetku pálivé, zamícháme a podlijeme a pomalu dusíme asi půl hodiny pod pokličkou, občas zamícháme, případně podlijeme. Na kostičky nakrájíme očištěná játra, ledvinky a slezinku, přidáme k masu a vše dusíme. Mezitím vyndáme uvařený jazyk, pod studenou vodou opláchneme a oloupeme. Přidáme k masu. Srdíčko by taky už mělo být měkké, tak ho též nakrájíme na úhledné proužky nebo kostky a přidáme k masu. Přidáme utřený česnek dle chuti a zalijeme vývarem ze srdce a jazyka a dusíme doměkka. Zatím spaříme na cedníku mozeček vařící vodou a odblaníme. Dáme ho do misky, vidličkou rozetřeme (nebo předem nasekáme nožem), posypeme hl.moukou, důkladně rozetřeme a přidáme k měkkému masu. Za stálého míchání povaříme, osolíme, případně dochutíme pepřem a česnekem. Je to sice trochu pracnější, ale kdo ochutnal, nelituje.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6 090x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,33 (počet: 9) 8,33 9 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zabíjačkový guláš

anonym: pondělí 3. prosince 2012
Proč ta paprika?? Ta přece v zabíjačkovém guláši nemá co dělat! Jinak s ingrediecemi souhlasím, ale postup bych volil jiný a hlavně v troubě. Váš Polreich..

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist