Polévka fazolačka se zelím
Suroviny
2-3 syrové brambory
1/2 sklenice kysaného nebo sterilovaného zelí
plechovka červených fazolí
1-2 nožičky valašské klobásy
sůl
kmín
1 masox
můžeme přidat hrst jemně nakrájené hlívy ústřičné
Podravka nebo jiné sypké koření dle chuti
Smetana nebo šlehačka
sladká chilli omáčka (tabasco)
Postup
Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostičky, ve studené osolené vodě dáme vařit. Přidáme kmín, masox a špetku soli a kdo má rád, může přidat hlívu. Asi za 10 min. přidáme pokrájené kysané (kdo nemá rád moc kyselé, může dát sterilované) zelí, po dalších cca 10 min. na půlkolečka nakrájenou klobásu. Když jsou brambory měkké, přidáme propláchnuté sterilované fazole, prohřejeme a dochutíme.
Na talíři porce polévky ozdobíme lžíci smetany a dle chuti lžičkou-dvěma sladké chilli omáčky (Nebo pár kapek tabasca).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Jaroslava,
Zobrazeno 4 000x
Komentáře receptu Polévka fazolačka se zelím
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!