Polévka fazolačka se zelím

Suroviny

2-3 syrové brambory
1/2 sklenice kysaného nebo sterilovaného zelí
plechovka červených fazolí
1-2 nožičky valašské klobásy
sůl
kmín
1 masox
můžeme přidat hrst jemně nakrájené hlívy ústřičné
Podravka nebo jiné sypké koření dle chuti
Smetana nebo šlehačka
sladká chilli omáčka (tabasco)

recept nemá fotografii

Postup

Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostičky, ve studené osolené vodě dáme vařit. Přidáme kmín, masox a špetku soli a kdo má rád, může přidat hlívu. Asi za 10 min. přidáme pokrájené kysané (kdo nemá rád moc kyselé, může dát sterilované) zelí, po dalších cca 10 min. na půlkolečka nakrájenou klobásu. Když jsou brambory měkké, přidáme propláchnuté sterilované fazole, prohřejeme a dochutíme.
Na talíři porce polévky ozdobíme lžíci smetany a dle chuti lžičkou-dvěma sladké chilli omáčky (Nebo pár kapek tabasca).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 000x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5,00 (počet: 2) 5,00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Polévka fazolačka se zelím


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist