Pečený pstruh plněný hlívou
Suroviny
1-2 pstruzi
hlíva ústřičná
citrónová šťáva
mletý kmín
sůl, pepř
hladká mouka
olej
máslo
alobal
Postup
Ryby opláchneme a necháme okapat. Břišní dutinu pokapeme citrónovou šťávou. Hlívu nakrájíme na kousky a podusíme ji na oleji s kmínem, solí a pepřem. Necháme vychladnout a pak houby umeleme na masovém strojku nebo jemně nasekáme. Hmotou naplníme pstruhy a zajistíme párátky nebo jehlami. Ryby obalíme v mouce. 2 pláty alobalu potřeme rozpuštěným máslem, na každý položíme pstruha a dobře uzavřeme. Pečeme v horké troubě na plechu asi 20 minut.
Podáváme s hranolky nebo bramborovou kaší
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5 461x
Komentáře receptu Pečený pstruh plněný hlívou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!