Smažená jablka ve vinném těstíčku
Suroviny
4 větší jablka
3 večjce
100 ml mléka
200 ml vína
150 g hladké mouky
1 vanilkový cukr
sůl
200 g oleje
šlehačka (může být ve spreji)
kompotované jahody nebo jiné ovoce
150 g moučkového cukru
mletá skořice
Postup
Celá jablka oloupeme, trubičkou vypíchneme jádřinec a jablko nakrájíme na hrubší kolečka. Z mléka, vína, vajec, špetky soli a části cukru ušleháme hustší těstíčko, do kterého namáčíme kolečka jablek. Jablka smažíme na rozpáleném oleji. Po usmažení jablka pocukrujeme vanilkovým cukrem, můžeme je lehce poprášit i skořicí. Zdobíme ušlehanou šlehačkou a kompotovanou jahodou
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 790x
Komentáře receptu Smažená jablka ve vinném těstíčku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!