Smažená hlíva ve vinném těstíčku s rokfórovou omáčkou

Suroviny

600 g hlívy ústřičné
2 vejce
250 ml suchého bílého vína
200 g mouky
sůl, pepř
250 g rokfóru
100 ml mléka
200 g zakysané smetany
1 lžička kuliček zeleného pepře
olej na smažení

recept nemá fotografii

Postup

Připravíme si těstíčko tak, že žloutky rozšleháme s vínem, přidáme mouku, osolíme a vše důkladně promícháme. V případě potřeby přidáme ještě trochu vína. Směs necháme 10 minut odpočinout. Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně ho vmícháme do směsi. Pak z plodnic oddělíme tuhé dřeně, větší kloboučky rozpůlíme. Houby osolíme, opepříme, namáčíme do těstíčka a smažíme dozlatova na oleji zahřátém asi na 170.C. Rokfór nastrouháme na jemném struhadle a vymícháme s mlékem dohladka. Přidáme smetanu, zelený pepř a vše důkladně promícháme.
Podáváme s bramborami, omáčku použijeme jako dipp.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 405x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6,67 (počet: 3) 6,67 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Smažená hlíva ve vinném těstíčku s rokfórovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist