Smažená hlíva ve vinném těstíčku s rokfórovou omáčkou
Suroviny
600 g hlívy ústřičné
2 vejce
250 ml suchého bílého vína
200 g mouky
sůl, pepř
250 g rokfóru
100 ml mléka
200 g zakysané smetany
1 lžička kuliček zeleného pepře
olej na smažení
Postup
Připravíme si těstíčko tak, že žloutky rozšleháme s vínem, přidáme mouku, osolíme a vše důkladně promícháme. V případě potřeby přidáme ještě trochu vína. Směs necháme 10 minut odpočinout. Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně ho vmícháme do směsi. Pak z plodnic oddělíme tuhé dřeně, větší kloboučky rozpůlíme. Houby osolíme, opepříme, namáčíme do těstíčka a smažíme dozlatova na oleji zahřátém asi na 170.C. Rokfór nastrouháme na jemném struhadle a vymícháme s mlékem dohladka. Přidáme smetanu, zelený pepř a vše důkladně promícháme.
Podáváme s bramborami, omáčku použijeme jako dipp.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 405x
Komentáře receptu Smažená hlíva ve vinném těstíčku s rokfórovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!