Roštěná se smetanovou žampiónovou omáčkou

Suroviny

600 g roštěnek
150 g oleje
100 g másla
250 g žampiónů (mohou být i sterilované)
100 g hladké mouky
200 ml mléka
sůl, pepř
grilovací koření
petrželová nať
1 citrón
šlehačka

recept nemá fotografii

Postup

Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a pokapeme olejem. Necháme je odležet a uvaříme si bešamelovou omáčku. Do rozehřátého másla vsypeme hladkou mouku, krátce ji osmahneme a zalijeme mlékem, smetanou a provaříme. Omáčku osolíme, opepříme, přidáme najemno nasekanou petrželku a pokrájené žampióny, případně dochutíme citrónovou šťávou. Těsně před podáváním ogrilujeme nebo skoro nasucho opečeme roštěnky. Podáváme je ozdobené kolečkem citrónu a šlehačkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 962x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,00 (počet: 1) 8,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Roštěná se smetanovou žampiónovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist