Roštěná se smetanovou žampiónovou omáčkou
Suroviny
600 g roštěnek
150 g oleje
100 g másla
250 g žampiónů (mohou být i sterilované)
100 g hladké mouky
200 ml mléka
sůl, pepř
grilovací koření
petrželová nať
1 citrón
šlehačka
Postup
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a pokapeme olejem. Necháme je odležet a uvaříme si bešamelovou omáčku. Do rozehřátého másla vsypeme hladkou mouku, krátce ji osmahneme a zalijeme mlékem, smetanou a provaříme. Omáčku osolíme, opepříme, přidáme najemno nasekanou petrželku a pokrájené žampióny, případně dochutíme citrónovou šťávou. Těsně před podáváním ogrilujeme nebo skoro nasucho opečeme roštěnky. Podáváme je ozdobené kolečkem citrónu a šlehačkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 962x
Komentáře receptu Roštěná se smetanovou žampiónovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!