Pikantní štika (nebo filé)
Suroviny
600 g štiky nebo filé
150 g oleje
100 g másla
50 g citrónu
3 papriky (zelená, červená a žlutá)
100 g cibule
100 g sterilovaných žampiónů
30 g černých oliv
případně chilli koření
koření na ryby
sůl
100 ml bílého vína
50 g hladké mouky
Postup
Porce ryby osolíme, okořeníme, obalíme v mouce a opečeme na oleji. Přendáme je na mísu, potzřeme máslem a udržujeme v teple. Mezitím si připravíme pikantní směs. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji, přidáme na kostičky nakrájené papriky, žampióny a olivy, krátce podusíme a zalijeme vínem. Dochutíme solí, případně chilli kořením a podáváme s rybou. Ozdobíme kolečky citrónu.
Příloha: vařené brambory
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 313x
Komentáře receptu Pikantní štika (nebo filé)
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!