Dušená mrkev s vepřovým
Suroviny
Vepřová kotleta nebo plec
mrkev
máslo - Rama Coulines
cibule
sůl, pepř
vegeta
cukr
jíška
Postup
Na másle necháme zpěnit cibulku (nejlépe v tlakáči), přidáme na malé kostičky nakrájené a osolené a opepřené maso (cca 2-4 kotlety) a orestujeme. Poté přidáme na kolečka nakrájenou mrkev (na struhadle)v množství cca o polovinu víc než je množství masa) a osmahneme.
Zalijeme vodou a necháme vařit v tlakáči cca 30 minut.
Na závěr dochutíme vegetou a cca 3-5 lžiček cukru (dle chuti). Zahustíme jíškou (používám granulovanou).
Příloha: vařený brambor
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Markéta,
Zobrazeno 7 925x
Komentáře receptu Dušená mrkev s vepřovým
anonym: | středa 26. března 2014 |
Neuvěřitelný humus! Mrkev po půl hodině v tlakáči bude jak sračka, zahuštění granulovanou jíškou, to je taky kulinářská bomba. Mrkev se přidává až k téměř hotovému masu a dělá se jen tak dlouho, aby křupala. Ochucuje se zázvorem, trochou pepře a špetičkou muškátového květu. Tohle je šlichta bez chuti a zápachu. |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!