Svíčková od mamky
Suroviny
60 - 70 dkg masa ze svíčkové, falešné svíčkové (případně špalíček zadního hovězího)
20 dkg kořenové zeleniny (více mrkve, méně celeru)
1 cibule
1/4 l smetany
5 dkg slaniny
5-8 dkg tuku
5 pepřů
2 nová koření
bobkový list
tymián
sůl
lžička hl. mouky
Postup
Na oleji osmahneme cibuli, na tenko nakrájený špek, přidáme nové koření, celý pepř a bobkový list, osmahneme posolené maso po všech stranách, přidáme nastrouhanou petržel, mrkev, celer a tymián, podlijeme a pečeme do změknutí. Během pečení maso poléváme šťávou, stíráme napečený tuk ze stěn pekáče, v případě potřeby podlijeme.
Upečené maso vyndáme, nakrájíme na tenké plátky a uložíme do tepla. Z omáčky vyndáme koření, bobkový list (slaninu) a zbytek rozmixujeme. Přilijeme šlehačku, ve které rozmícháme mouku a necháme povařit.
Na talíři plátky masa ozdobíme brusinkami a kopečkem ušlehané šlehačky. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Poznámka: slaninou je možné maso prošpikovat
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Markéta,
Zobrazeno 5 465x
Komentáře receptu Svíčková od mamky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!