Brněnské řízky

Suroviny

(pro 4 osoby)
4 vepřové řízky z kýty
hladká mouka
3 vejce
strouhanka
20 g másla
120 g šunky
50 g sterilovaného hrášku
mléko
150 g sádla
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme šunku nakrájenou na kostičky a necháme prohřát. Pak přidáme sterilovaný okapaný hrášek, 1 vejce, osolíme a vaříme za stálého míchání do ztuhnutí. Řízky naklepeme, osolíme a naneseme na ně šunkovou směs (ne až k okrajům). Přeložíme je jako taštičky, okraje paličkou sklepneme, můžeme spíchnout párátkem. Řízky obalíme nejprve v mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Zvolna smažíme po obou stranách na sádle.
Příloha: bramborová kaše, kompot nebo salát

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5 047x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,75 (počet: 4) 7,75 4 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Brněnské řízky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist