Zapečené těstoviny s drůbežím masem
Suroviny
500 g vařeného drůbežího masa
250 g těstovin (mušle)
1 l masového vývaru
300 g mražené zeleniny
200 g smetany
3 vejce
100 g strouhaného sýra
sůl
pepř
Postup
Vývar přivedeme k varu a těstoviny v něm uvaříme podle návodu. Poté je slijeme, prudce ochladíme ve studené vodě a odstavíme stranou.
Drůbeží maso nakrájíme na menší kousky. Zmrazenou zeleninu necháme rozmrazit (je možné použít i již vařenou zeleninu).
Troubu předehřejeme na 200 °C. Zapékací mísu dobře vymastíme a po vrstvách do ní vkládáme těstoviny, maso a zeleninu. Jako poslední vrstvu dáváme těstoviny.
Vejce rozšleháme se smetanou, trošku osolíme, opepříme. Rozšlehané vejce nalijeme na těstoviny v míse a posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme asi 30 minut, až se sýr rozpustí a vytvoří zlatavou kůrku na povrchu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 654x
Komentáře receptu Zapečené těstoviny s drůbežím masem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!