Krupicový nákyp s ovocem
Suroviny
500 ml mléka
3 lžíce krupice
6 vajec
100 g másla
2 vanilkové cukry
strouhaná kůra z jednoho citronu
špetka soli
1 vanilkový pudink
2 lžičky prášku do pečiva
150 g jahod
150 g rybízu
450 g rybízového rosolu
Postup
Mléko se špetkou soli přivedeme k varu a přisypeme krupici. Za stálého míchání vaříme asi 10 minut. Ze 6 bílků ušleháme tuhý sníh. Máslo utřeme do pěny, přidáme vanilkový cukr a 6 žloutků. Přimícháme citrónovou kůru a vlažnou krupici. Kypřicí prášek s pudinkem rozředíme ve 4 lžících vody a vmícháme do krupicové hmoty. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
Polovinu hmoty dáme do zapékací formy. Ovoce omyjeme a promícháme s rybízovým rosolem. Ovocnou směs naneseme na krupicové těsto, zakryjeme zbývajícím těstem a pečeme hodinu v troubě předehřáté na 200 °C. Podáváme teplé.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 870x
Komentáře receptu Krupicový nákyp s ovocem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!