Zapečená treska se žampiony

Suroviny

1 konzerva žampionů (580 ml)
250 ml červeného vína
2 žloutky
50 g strouhaného eidamu
3 lžíce másla
2 červené cibule
1 lžička oregana
750 g filé z tresky
Šťáva z půl citronu
150 g zakysané smetany
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Žampiony necháme okapat a 2/3 nakrájíme na malé kousky, zbytek si necháme stranou. Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět na 2 lžících másla. Přidáme nakrájené žampiony a krátce podusíme. Zalijeme červeným vínem, přidáme oregano a chvilku podusíme.

Vzniklou houbovou omáčku dáme do vymazané formy. Filé očistíme, osolíme a opepříme a dáme do formy, na filé naskládáme celé žampiony. Smetanu a žloutky rozšleháme, osolíme a opepříme. Touto směsí rybu přelijeme a nakonec posypeme sýrem. Zbytek másla rozdělíme po povrchu tresky. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C a zapékáme po dobu cca 15ti minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5 038x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,50 (počet: 2) 9,50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapečená treska se žampiony

anonym: úterý 17. června 2008
určite to vyskúšam, možno už zajtra. teším sa

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist