Zapečená treska se žampiony
Suroviny
1 konzerva žampionů (580 ml)
250 ml červeného vína
2 žloutky
50 g strouhaného eidamu
3 lžíce másla
2 červené cibule
1 lžička oregana
750 g filé z tresky
Šťáva z půl citronu
150 g zakysané smetany
sůl
pepř
Postup
Žampiony necháme okapat a 2/3 nakrájíme na malé kousky, zbytek si necháme stranou. Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět na 2 lžících másla. Přidáme nakrájené žampiony a krátce podusíme. Zalijeme červeným vínem, přidáme oregano a chvilku podusíme.
Vzniklou houbovou omáčku dáme do vymazané formy. Filé očistíme, osolíme a opepříme a dáme do formy, na filé naskládáme celé žampiony. Smetanu a žloutky rozšleháme, osolíme a opepříme. Touto směsí rybu přelijeme a nakonec posypeme sýrem. Zbytek másla rozdělíme po povrchu tresky. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C a zapékáme po dobu cca 15ti minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 5 038x
Komentáře receptu Zapečená treska se žampiony
anonym: | úterý 17. června 2008 |
určite to vyskúšam, možno už zajtra. teším sa |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!