Chlupaté knedlíky s kysaným zelím a česnekovým salámem
Suroviny
300 g hrubé mouky
900 g brambor
1 vejce
hrst strouhanky
500 g kysaného zelí
200 g cibule
200 g sádla
150 g česnekového salámu
kmín
sůl
cibule na osmažení
tuk na smažení
Postup
Oloupané brambory nastrouháme a necháme je v klidu asi půl hodiny, aby z nich vystoupila na povrch voda. Dáme dusit polovinu zelí, podle chuti ho osolíme a okmínujeme. Když je měkké, přidáme k němu druhou polovinu zelí a oloupanou na kostičky nakrájenou cibuli. Na pánvi rozpálíme tuk a osmažíme na něm oloupanou pokrájenou cibuli a salám nakrájený na kolečka. Slijeme vodu z brambor, přisypeme strouhanku, mouku a osolíme. Vypracujeme těsto a tvoříme z něj kulaté knedlíky. Vkládáme je do vařící vody a vaříme asi 15 minut. Hotové knedlíky vkládáme do připraveného zelí, každou porci posypeme osmaženou cibulkou se salámem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4 740x
Komentáře receptu Chlupaté knedlíky s kysaným zelím a česnekovým salámem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!