Tortila

Suroviny

2 hrnky hladké mouky
50 g sádla
1/2 hrnku vlažné vody
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Na vále smícháme prosátou mouku se solí. Doprostřed uděláme důlek, kolem něho naskládáme kousky sádla a do důlku nalijeme vodu. Nejdřív vidličkou a pak rukama zpracujeme tuhé vláčné těsto. Zpracováváme tak dlouho, než se začnou dělat na povrchu těsta bubliny. Těsto rozdělíme na 12 stejných kousků (můžeme odvážit) a každý rozválíme na kruh o síle listu papíru. Na plotně rozehřejeme suchou pánev a na ní opékáme každou placku z každé strany asi 10 sekund. Na tortilách se začnou dělat puchýřky, jejichž vršky můžou zhnědnout, placka musí zůstat jinak světlá.
Tortily plníme opečeným masem, zeleninou a dresinkem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 24 285x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,27 (počet: 49) 8,27 49 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Tortila

Dada: pondělí 19. září 2011
Koukám, že anonym je asi velká kuchařka.
Markéta: pondělí 28. března 2011
Klasický čajový hrnek = cca 0,25 l, to je snad jasný, ne? ... Každopádně je to jedno, jde pouze o poměr těch složek, pokud toho chcete hodně, tak klidně litrák...
anonym: pondělí 28. března 2011
Hm a jakej hrnek? Litrák? :o(

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist