Tortila
Suroviny
2 hrnky hladké mouky
50 g sádla
1/2 hrnku vlažné vody
sůl
Postup
Na vále smícháme prosátou mouku se solí. Doprostřed uděláme důlek, kolem něho naskládáme kousky sádla a do důlku nalijeme vodu. Nejdřív vidličkou a pak rukama zpracujeme tuhé vláčné těsto. Zpracováváme tak dlouho, než se začnou dělat na povrchu těsta bubliny. Těsto rozdělíme na 12 stejných kousků (můžeme odvážit) a každý rozválíme na kruh o síle listu papíru. Na plotně rozehřejeme suchou pánev a na ní opékáme každou placku z každé strany asi 10 sekund. Na tortilách se začnou dělat puchýřky, jejichž vršky můžou zhnědnout, placka musí zůstat jinak světlá.
Tortily plníme opečeným masem, zeleninou a dresinkem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 24 285x
Komentáře receptu Tortila
Dada: | pondělí 19. září 2011 |
Koukám, že anonym je asi velká kuchařka. | |
Markéta: | pondělí 28. března 2011 |
Klasický čajový hrnek = cca 0,25 l, to je snad jasný, ne? ... Každopádně je to jedno, jde pouze o poměr těch složek, pokud toho chcete hodně, tak klidně litrák... | |
anonym: | pondělí 28. března 2011 |
Hm a jakej hrnek? Litrák? :o( |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!