Pampeliškový med
Suroviny
400-500 květů pampelišek
1,5 kg cukru krupice
šťáva ze 2 citrónů
1 pomeranč (chemicky neošetřený)
2 l vody
Postup
Květy pampelišek sbíráme suché, ne po dešti nebo orosené na místě vzdáleném od komunikací. Vyštípneme stonky. Květy vypereme ve studené vodě, moc je nemačkáme. Vložíme je do většího kastrolu, zalijeme vodou a necháme zvolna vařit 30 minut. Pak vývar přecedíme přes plátýnko a přidáme k němu cukr, citrónovou šťávu bez pecek a na kolečka nakrájený omytý pomeranč. Uvedeme do varu a vaříme do zhoustnutí (odpaří ve část vody). Odstraníme pomeranče a med nalijeme do sklenic se šroubovacím uzávěrem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 371x
Komentáře receptu Pampeliškový med
anonym: | středa 22. dubna 2009 |
a proč? | |
anonym: | pondělí 12. května 2008 |
pampelišky se nemají vařit |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!