Pampeliškový med

Suroviny

400-500 květů pampelišek
1,5 kg cukru krupice
šťáva ze 2 citrónů
1 pomeranč (chemicky neošetřený)
2 l vody

recept nemá fotografii

Postup

Květy pampelišek sbíráme suché, ne po dešti nebo orosené na místě vzdáleném od komunikací. Vyštípneme stonky. Květy vypereme ve studené vodě, moc je nemačkáme. Vložíme je do většího kastrolu, zalijeme vodou a necháme zvolna vařit 30 minut. Pak vývar přecedíme přes plátýnko a přidáme k němu cukr, citrónovou šťávu bez pecek a na kolečka nakrájený omytý pomeranč. Uvedeme do varu a vaříme do zhoustnutí (odpaří ve část vody). Odstraníme pomeranče a med nalijeme do sklenic se šroubovacím uzávěrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 371x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,00 (počet: 5) 8,00 5 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pampeliškový med

anonym: středa 22. dubna 2009
a proč?
anonym: pondělí 12. května 2008
pampelišky se nemají vařit

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist