Čokoládová zmrzlinová bomba
Suroviny
(pro 6 osob)
250 ml mléka
4 žloutky
100 g moučkového cukru
špetka soli
1 lžička skořice
50 g hořké čokolády
75 g lískových oříšků
50 g kokosek
3/8 l šlehačky
Na ozdobení:
1/8 l šlehačky
6 pralinek
12 kokosek
20 g strouhané čokolády
Postup
Mléko nalijeme do hrnce, přidáme žloutky, cukr, špetku soli a skořici. Šleháme ve vodní lázni metličkou a zahříváme, dokud krém nezhoustne. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme v krému. Necháme vychladnout (nejlépe v kovové nádobě a ve studené vodní lázni) za občasného promíchání. Lískové oříšky na pánvi opražíme dozlatova, necháme vychladnout a pak je umeleme. Kokosky rozdrolíme. Šlehačku ušleháme dotuha. Vše opatrně vmícháme do krému. Krém pak vlijeme do formy nebo misky a dáme zmrazit. Asi 30 minut před podáváním přendáme bombu z mrazničky do ledničky. Pak ji uvolníme z formy, vyklopíme na talíř a ozdobíme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 2 851x
Komentáře receptu Čokoládová zmrzlinová bomba
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!