Křupavý švestkový (meruňkový, broskvový, blumový) koláč
Suroviny
140 g polohrubé mouky
½ prášku do pečiva
140 g másla
140 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
200 g vypeckovaných švestek (nebo jiného ovoce)
2 velká vejce
1 lžíce mléka
na povrch koláče:
šťáva z 1 citrónu
100 g cukru krupice
25 g kostkového cukru
forma na biskupských chlebíček
papír na pečení
Postup
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce utřeme. Po částech přidáváme mouku s práškem do pečiva a mléko. Švestky nakrájíme na menší kousky a přidáme jich polovinu do těsta. Formu na biskupský chlebíček vyložíme papírem. Naplníme ji těstem a posypeme zbytkem švestek. Pečeme v předehřáté troubě při 140°C asi hodinu, zda je koláč upečený, poznáme, když jej zkontrolujeme špejlí ve středu – těsto se na špejli nesmí lepit. Koláč necháme 10 minut chladnout ještě ve formě, pak jej vytáhneme, odstraníme papír na pečení a potřeme hladkou směsí citrónové šťávy a cukru. Posypeme rozdrceným kostkovým cukrem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4 896x
Komentáře receptu Křupavý švestkový (meruňkový, broskvový, blumový) koláč
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!