Grapefruitový sorbet
Suroviny
200 ml šťávy z červeného grapefruitu
175 g práškového cukru
175 ml vody
80 ml citrónové šťávy
250 ml suchého bílého vína
75 ml campari
6 snítek máty na ozdobu
Postup
Cukr rozpustíme v hrníčku ve vodě a za stálého míchání povaříme při mírné teplotě 1 minutu. Necháme vychladnout. Smícháme s ostatními přísadami, nalijeme do nerezové nádoby a dáme na 3 hodiny zamrazit. Pak směs přendáme do velké mísy a ručním šlehačem šleháme 2-3 minuty do husté krémové konzistence. Znovu ho dáme do nerezové nádoby a dáme na 3 hodiny zmrazit. Mražení a šlehání opakujeme ještě 2x a pak dáme sorbet na noc do mrazničky. Vyndáme ho asi 20 minut před podáváním a necháme ho změknout. Podáváme ve vychlazených sklenicích ozdobený mátou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 2 612x
Komentáře receptu Grapefruitový sorbet
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!