Řízky naruby
Suroviny
4 hovězí plátky
6 plátků anglické slaniny
3 vejce
3 drcené stroužky česneku
sůl
pepř
velká cibule nakrájená na půlkolečka
olej dle potřeby
strouhanka
voda
Postup
Maso naklepeme, potřeme česnekem,osolíme, opepříme, obalíme ve strouhance, namočíme v rozšlehaných vejcích a do zlatova osmažíme na oleji z obou stran. Přendáme na talíř. Vezmeme malý pekáček nebo kastrůlek /aby se vešly vedle sebe 2 opečené řízky/, na dno dáme 2 velké, ale ne silné plátky slaniny, třetinu nakrájené cibule, 2 opečené řízky, na ně opět po plátku slaniny, druhou třetinu cibule, opět poslední dva řízky, zbylou slaninu a cibuli. Podlijeme čerstvým olejem /asi 3 lžíce a cca tolik vody/, pečeme v troubě pod pokličkou cca 1,5-2 hod. Masíčko musí být měkoučké. /Pozor-řízky musí být skutečně do pekáčku alespoň ve dvou vrstvách, aby se maso, slanina a cibule náležitě do sebe prosákly./
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Jarka,
Zobrazeno 7 170x
Komentáře receptu Řízky naruby
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!