Nekynutý mazanec

Suroviny

150 g másla
150 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 velká vejce
kůra z necelé poloviny citrónu
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce rumu
70 g sekaných loupaných mandlí
500 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 měkký tvaroh (ne vaničkový)
50 g rozinek
50 g kandovaného ovoce

Na dokončení:
2 lžíce mléka
1 lžíce moučkového cukru

recept nemá fotografii

Postup

Šlehačem krátce zpracujeme změklé máslo, přisypeme cukr a tři minuty plnou rychlostí šleháme do světlé nadýchané pěny. Přidáme vanilkový cukr a ještě minutu šleháme. Zašleháme první vejce a jakmile se spojí s pěnou, přidáme i druhé.
K máslové pěně připojíme tvaroh společně s rumem, citrónovou šťávou i kůrou a naposledy krátce šleháme aby se všechno spojilo v hladký krém. Zapneme troubu na 170°C. Mouku smícháme s kypřícím práškem.
Vařečkou vpracujeme mandle i mouku a těsto dohotovíme rukama na válu rukama. Poté za občasného podsypání moukou hněteme asi 5 minut, až bude jemné a hebké. Nakonec vpracujeme rozinky a kandované ovoce, aby se v těstě dobře rozptýlily.
Z těsta vytvarujeme hladkou kouli bez prasklina zploštíme ji na výšku asi 4 cm. Plech vyložíme pečícím papírem a mazanec na něj přeneseme. Uprostřed naznačíme kříž a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova cca 50 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 013x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,00 (počet: 4) 8,00 4 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Nekynutý mazanec


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist