Nekynutý mazanec
Suroviny
150 g másla
150 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 velká vejce
kůra z necelé poloviny citrónu
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce rumu
70 g sekaných loupaných mandlí
500 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 měkký tvaroh (ne vaničkový)
50 g rozinek
50 g kandovaného ovoce
Na dokončení:
2 lžíce mléka
1 lžíce moučkového cukru
Postup
Šlehačem krátce zpracujeme změklé máslo, přisypeme cukr a tři minuty plnou rychlostí šleháme do světlé nadýchané pěny. Přidáme vanilkový cukr a ještě minutu šleháme. Zašleháme první vejce a jakmile se spojí s pěnou, přidáme i druhé.
K máslové pěně připojíme tvaroh společně s rumem, citrónovou šťávou i kůrou a naposledy krátce šleháme aby se všechno spojilo v hladký krém. Zapneme troubu na 170°C. Mouku smícháme s kypřícím práškem.
Vařečkou vpracujeme mandle i mouku a těsto dohotovíme rukama na válu rukama. Poté za občasného podsypání moukou hněteme asi 5 minut, až bude jemné a hebké. Nakonec vpracujeme rozinky a kandované ovoce, aby se v těstě dobře rozptýlily.
Z těsta vytvarujeme hladkou kouli bez prasklina zploštíme ji na výšku asi 4 cm. Plech vyložíme pečícím papírem a mazanec na něj přeneseme. Uprostřed naznačíme kříž a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova cca 50 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Markéta,
Zobrazeno 4 013x
Komentáře receptu Nekynutý mazanec
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!