Jehněčí na tymiánu
Suroviny
400 g jehněčího z plece
1 cibule
3 lžíce oleje
1 stroužek česneku
2 lžíce rajčatového protlaku
1 dl bílého vína
1 bobkový list
tymián
pepř
hladká mouka
Postup
Maso nakrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme cibulku a krátce podusíme; přidáme maso a opékáme. Přidáme prolisovaný česnek, rajčatový protlak, vše zalijeme bílým vínem a dusíme maso do měkka. Dochutíme solí a pepřem.
Je-li omáčka příliš řídká, můžeme ji lehce zahustit moukou. Na závěr přisypeme tymián.
Podáváme s rýží s nasekanými jarními bylinkami dle chuti.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Markéta,
Zobrazeno 3 778x
Komentáře receptu Jehněčí na tymiánu
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!