Srnčí stehno na víně
Suroviny
600 g srnčího masa
50 g uzené slaniny
sůl
2 lžíce tuku
200 g kořenové zeleniny
1 dl horké vody
vývar
1 středně velká cibule
cukr
1 lžíce octa
bobkový list
celý černý pepř
nové koření
jalovec
badyán
kolečko citrónu
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce mouky
3 lžíce brusinkového kompotu
1 dl červeného vína
citrónová šťáva
Postup
Opláchnuté maso vykostíme, odblaníme, prošpikujeme proužky slaniny a osolíme. Na rozehřátém tuku z každé strany osmahneme a vyjmeme. Do vypečeného tuku vložíme očištěnou, nakrájenou zeleninu a nakrájenou cibuli, osmažíme, přidáme cukr, necháme ho zkaramelizovat a přilejeme horkou vodu. Vložíme opečené maso, pokapeme octem, přidáme koření, citrón, rajčatový protlak a dusíme doměkka. Během dušení maso podle potřeby podléváme horkým vývarem a občas promícháme. Hotové maso vyjmeme a nakrájíme na porce. Šťávu poprášíme moukou, osmažíme, podle potřeby rozředíme a povaříme. Odstavíme a necháme částečně vychladnout, propasírujeme přes síto nebo rozmixujeme (v tom případě napřed vyndáme koření, citrón a bobkový list). Přidáme brusinkový kompot, červené víno a dochutíme. Připravené porce na míse přelejeme šťávou a ozdobíme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5 924x
Komentáře receptu Srnčí stehno na víně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!