Dršťková polévka
Suroviny
(pro 4 osoby)
500 g drštěk
1,5 l vody nebo vývaru
sůl, pepř
50 g sádla
1 větší cibule
60 g hladké mouky
1 lžíce mleté sladké papriky
3 stroužky česneku
špetka kmínu
3 lžičky rozemnuté majoránky
Postup
Dršťky dobře opereme v několika vodách, nakrájíme na menší kousky a vložíme do vlažné vody. Přivedeme k varu a dršťky asi 15 minut vaříme. Pak vodu slijeme, dršťky zalijeme čistou vodou a pokračujeme ve vaření. Takto bychom měli vyměnit vodu aspoň 3x. Poslední vodu osolíme a dršťky v ní dovaříme. Měkké dršťky vyndáme a necháme vychladnout. Vývar nevyléváme, schováme ho na polévku, pokud nepoužijeme jiný masový vývar. V hrnci rozpustíme sádlo a orestujeme na něm oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou, přidáme papriku a krátce osmahneme. Vzniklou jíšku zalijeme vývarem z drštěk, případně jiným masovým vývarem a necháme asi 30 minut povařit. Česnek oloupeme a prolisujeme do polévky, přidáme pepř, kmín, majoránku a v případě potřeby dosolíme. Přidáme na nudličky nakrájené dršťky a vše společně provaříme. Správě provařenou polévku poznáme podle toho, že se uvolní tuk a vyplave na povrch. Hotovou polévku rozdělíme na talíře a podáváme ji s bílým pečivem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 8 171x
Komentáře receptu Dršťková polévka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!