Boršč I
Suroviny
(pro 4 osoby)
250 g předního hovězího masa
voda podle potřeby
100 g vepřové plece
sůl
2 bobkové listy
několik kuliček nového koření
několik kuliček celého černého pepře
1 větší cibule
150 g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
50 g červené řepy
100 g hlávkového zelí
100 g brambor
2 rajčata
½ lžičky mleté sladké papriky
šťáva z 1 citrónu
cukr na dochucení
100 ml zakysané smetany
petrželka na ozdobení
Postup
Očištěné a omyté maso vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme sůl, bokové listy, nové koření, pepř a oloupanou cibuli. Vše přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 1 hodinu do změknutí masa. Uvařené maso vyjmeme a vývar přecedíme. Do vývaru vložíme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu včetně řepy. zelí nakrájené na nudličky, oloupané a na kostičky nakrájené brambory a oloupaná na osminky nakrájená rajčata (půjdou dobře loupat, když je krátce spaříme ve vroucí vodě). Zeleninu zasypeme paprikou a necháme ji asi 8 minut vařit. Mezitím nakrájíme maso a přidáme ho do hrnce. Na závěr boršč dochutíme citrónovou šťávou a troškou cukru. Hotovou polévku rozdělíme na talíře, přelijeme smetanou a ozdobíme snítkou petrželky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 470x
Komentáře receptu Boršč I
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!