Pomerančový krém
Suroviny
(pro 6 osob)
4 plátky bílé želatiny
3 vejce
4 lžíce cukru
250 ml pomerančové šťávy
trochu jemně strouhané pomerančové kůry
na ozdobení:
1/8 l šlehačky
1 vanilkový cukr
6 višní
Postup
Želatinu necháme ve vlažné vodě nabobtnat. Žloutky, cukr, 2 lžíce poměrančové šťávy a trochu kůry našleháme do pěny (šťáva z červených pomerančů obarví krém narůžovo). Želatinu rozpustíme v trošce vařící úpomerančové šťávy a se zbylou šťávou ji vmícháme do žloutkového krému. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do tuhnoucího krému. Poháry krémem naplníme, přikryjeme a necháme dobře vychladit (asi 1 hodinu). Bezprostředně před servírováním ušleháme do tuha šlehačku s vanilkovým cukrem. Na krém nastříkáme šlehačku a ozdobíme višní.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 595x
Komentáře receptu Pomerančový krém
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!