Plněný houbový bochník
Suroviny
800 g čerstvých hub (kozáky, hřiby)
100 g uzené slaniny
1 cibule
3 housky
2 dl mléka
2 vejce
drcený kmín
1 stroužek česneku
petrželová nať
sůl
mletý černý pepř
strouhanka
3 vejce uvařená natvrdo
olej
mletá červená paprika
1 dl zeleninového vývaru
Postup
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, rozškvaříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, houby, dusíme, dokud se nevyvaří veškerá tekutina a necháme vychladnout. Přidáme v mléku namočené a vyždímané housky, jedno celé vejce a 1 žloutek, kmín, prolisovaný česnek, nasekanou nať, sůl, pepř, podle potřeby strouhanku a promícháme. Na dno vymazané formy rozetřeme část houbové směsi, vmáčkneme oloupaná vejce a přikryjeme zbytkem směsi. Natřeme bílkem rozšlehaným se solí a mletou paprikou, podlijeme vývarem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 40 minut. Během pečení poléváme šťávou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 206x
Komentáře receptu Plněný houbový bochník
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!