Jelení kýta na sardeli
Suroviny
/pro 4 osoby)
600 g jelení kýty
100 g libové anglické slaniny
mleté divoké koření
3 lžíce oleje
2-3 utřené sardelové řezy nebo očka
1 cibule
2 lžíce másla
sůl
1 lžíce hladké mouky
300 ml vývaru nebo vody
Postup
Slaninu nakrájíme na proužky a obalíme v divokém koření. Kýtu omyjeme, osušíme čistou utěrkou a protkneme slaninou. Olej nalijeme do hlubší pánve, necháme ho rozehřát a na něm ze všech stran opečeme kýtu. Pak ji přendáme do kastrůlku, přidáme sardelové řezy, na plátky nakrájenou oloupanou cibuli, přelijeme máslem,k osolíme a okořeníme divokým kořením. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké maso vyndáme, výpek zaprášíme moukou a podlijeme vývarem nebo vodou. Šťávu provaříme a přecedíme. Při podávání maso nakrájíme na plátky, naskládáme na talíř, podlijeme šťávou a ihńed podáváme. Ke každé porci můžeme přidat 1-3 sardelová očka.
Příloha: vařené nebo opečené brambory.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 914x
Komentáře receptu Jelení kýta na sardeli
anonym: | středa 2. dubna 2008 |
Prošpikujeme s ní maso (2. řádek). | |
anonym: | úterý 1. dubna 2008 |
nevím co se slaninou obalenou v koření. |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!