Sváteční husa

Suroviny

1 husa (asi 3-3,5 kg)
sůl
kmín
4 jablka
300 g sušených švestek
100 g jader vlašských ořechů
1 pomeranč

ukázka receptu Sváteční husa
Posunovut vlevo
ukázka receptu Sváteční husa
Posunout vpravo

Postup

Očištěnou a vykuchanou husu důkladně omyjeme a osušíme. Osolíme ji, okmínujeme a necháme aspoň 20 minut odpočinout, aby se sůl rozpustila a prostoupila do masa. 2 jablka, polovinu švestek a ořechů vložíme do husy, kam přidáme i pokrájený oloupaný pomeranč a husu zašijeme. Vložíme ji do pekáče, mírně podlijeme, zakryjeme vrchním pekáčem a dáme do vyhřáté trouby. Nejprve pečeme při 160.C za občasného polévání výpekem asi 1 hodinu. Pak přidáme zbylá pokrájená jablka, ořechy a švestky. Teplotu zvýšíme asi na 180.C a husu dopečeme bez zakrytí doměkka. Hotovou husu naporcujeme a podáváme s různými druhy knedlíků, červeným zelím a ve výpeku pečeným ovocem s ořechy.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5 498x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,63 (počet: 38) 9,63 38 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Sváteční husa


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist