Nadívaný bažant
Suroviny
1 větší bažant
3 žemle
200 ml vlažného mléka
3 vejce
špetka muškátového květu
100 g vepřových jater
50 g slaniny
30 g másla
200 ml červeného vína
1 lžíce hladké mouky
několik kuliček jalovce
petrželka
sůl
Postup
Bažanta očistíme, omyjeme a zvenku i zevnitř osolíme. Žemle nakrájíme na menší kostičky, dáme do mísy a zalijeme vlažným mlékem. Rozmačkáme je vidličkou, přidáme vejce, sůl a muškátový květ. Játra odblaníme, omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Vmícháme je do násivky, kterou naplníme bažanta. Bažanta svážeme aa položíme do pekáče, obložíme ho plátky slaniny, polijeme rozpuštěným máslem a upečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení maso přeléváme červeným vínem. Hotového bažanta vyndáme z pekáče, výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme kuličky jalovce. Šťávu dobře provaříme a pak přecedíme. Bažanta naporcujeme, rozdělíme na talíře a přelijeme šťávou. Zdobíme petrželkou.
Příloha: červené zelí a bramborový knedlík nebop vařené brambory.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 8 738x
Komentáře receptu Nadívaný bažant
anonym: | čtvrtek 1. března 2012 |
bezva |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!