Ježci
Suroviny
(asi 80 ks)
350 g hladké mouky
100 g másla
100 g sádla nebo 200 g tuku
50 g cukru krupice
1 vejce
80 půlek vlašských ořechů
50 g čokolády na vaření
kokosová moučka na obalení
Postup
Z mouky, tuku, cukru a vejce vypracujeme těsto. Rozdělíme je na 80 kousků, do každého kousku zabalíme půlku vlašského ořechu a tvarujeme tělíčka ježků. Pečeme přibližně 10 - 15 minut při nízké teplotě a necháme vychladnout.
V horké vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření. Ježky v ní do poloviny namáčíme a obalujeme v kokosu. Čokoládou domalujeme oči a čumáček.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 2 828x
Komentáře receptu Ježci
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!